Saturday, May 26, 2012

(152) Họa sĩ Nhật cắt bộ sinh dục đem nấu ăn (Updated June 27, 2012)

Trang web của họa sĩ Mao Sugiyama, người tự cho là vì không có dục tính nên không cần bộ phận sinh dục, đã cắt ra làm thành món ăn mời thực khách.
TOKYO (AFP) - Một họa sĩ Nhật Bản tự nấu bộ phận sinh dục của mình rồi bán cho năm thực khách ở Tokyo để lấy tiền trả chi phí mổ lấy các bộ phận này, trong một hành động mà ông này nói là để gây sự quan tâm về thành phần thiểu số không dục tính trong xã hội ngày nay.
Ông Mao Sugiyama nhờ các bác sĩ thiến lấy bộ phận sinh dục, và cả dịch hoàn, hồi Tháng Ba, rồi sau đó giữ đông lạnh trong hai tháng trước khi lấy ra trộn với gia vị rồi om trong một thời gian trước khi nấu nướng cho thực khách, theo ông Sugiyama và sở cảnh sát địa phương.
Các thực khách phải trả 20,000 yen ($250) cho mỗi phần ăn bằng bộ phận sinh dục này. Các hình ảnh phổ biến trên một trang webcho thấy đĩa thức ăn có cả nấm và rau xanh trang hoàng cho đẹp.
Người họa sĩ này, nghe nói 22 tuổi, cho hay bộ phận sinh dục của anh ta được bác sĩ lấy ra và chứng nhận là không có bệnh.
Bữa ăn được chuẩn bị dưới sự giám sát của một đầu bếp có giấy phép và các thực khách phải ký giấy không kiện tụng anh Sugiyama và những người trong ban tổ chức bữa ăn này.
Nguồn tin trên cho hay anh Sugiyama, kẻ tự coi mình là thành phần “vô tính dục-asexual,” nghĩa là người không có giới tính, lúc đầu định một mình ăn hết bộ phận sinh dục của mình nhưng sau đó quyết định tổ chức bữa ăn để có thêm tiền giúp trả cho chi phí giải phẫu. (V.Giang)

Nhật Bản điều tra anh chàng nấu 'của quý' của mình

Mao Sugiyama tự mình chế biến "của quý" đãi khách. Ảnh: Blackmedia.
Thứ tư, 27/6/2012
Cảnh sát Tokyo đang điều tra xem liệu hành vi nấu của quý của mình cho 5 thực khách ăn của một họa sĩ nước này có phạm tội hay không.
> Tự cắt ‘của quý’ nấu tiệc đãi khách
Mao Sugiyama, 22 tuổi, một họa sĩ Nhật đã cắt "cậu nhỏ" và tinh hoàn của mình hồi tháng 3 vừa qua, giữ nó trong tủ lạnh 2 tháng trước khi nấu mời các vị khách trong một bữa tiệc hồi tháng năm.
Mỗi vị khách phải trả 20.000 yên (khoảng 250 đôla) cho một suất ăn như vậy.
Cảnh sát đã vào cuộc sau khi ông quận trưởng nơi bữa tiệc diễn ra, cho rằng vụ việc liên quan đến sự phơi bày các hình ảnh khiêu dâm.
"Nhiều người dân trong khu nhà của Sugiyama và ở những nơi khác cho biết họ không thỏa mái và cảm thấy e sợ về điều này", ông quận trưởng nói.
Cảnh sát cho biết đang điều tra vụ việc, nhưng từ chối cung cấp thông tin chi tiết.
Sugiyama tự nhận mình là một người vô tính nên thấy rằng không cần thiết có bộ phận sinh dục. Trong một bức thư công bố hồi tháng 5, anh này cho biết mình làm vậy là để gợi sự chú ý của cộng đồng về "những người vô tính, không rõ giới tính, và những người có giới tính thiểu số".
Anh chàng cũng cho hay đã chuẩn bị kỹ các bước, vì thế hành động này đảm bảo tuân thủ mọi điều luật liên quan, trong đó có lệnh cấm bán nội tạng, xử lý rác thải y tế và thậm chí yêu cầu vệ sinh thực phẩm.
Anh cũng tiết lộ một bác sĩ đã giúp anh làm thủ thuật, và có giấy chứng nhận không nhiễm khuẩn.
Tokyo Transsexual Cooks and Serves His Own Genitals at Public “Ham Cybele” Banquet, Police Shrug, “It’s Not Illegal”
“Please retweet. I am offering my male genitals (full penis, testes, scrotum) as a meal for 100,000 yen…. I will prepare and cook as the buyer requests, at his chosen location.”
On Sunday, April 13, Tokyo illustrator Mao Sugiyama (who goes by the nickname “HC”), publicly seasoned and braised his own genitals on a portable gas cartridge burner, and then served them to five eager diners who each paid about $250 for the meal (a sixth was a no-show). The genitals had been returned to the asexual Sugiyama, frozen and double-bagged in plastic, following elective genital removal surgery on his 22nd birthday in early April.
After initially considering eating them himself, Sugiyama offered the meal on Twitter in mid-April to the first person willing to pay 100,000 yen (about $1,250). But after the notoriety that his tweet caused, he organized a public banquet, dubbed “Ham Cybele – Century Banquet,” at the “Asagaya Loft A” event space in the Suginami Ward of Tokyo. “Century” in Japanese is a homophone for the Japanese word for “genitals”; “Ham Cybele” refers to the Anatolian mother goddess, prefixed with an appropriate word for tough meat to create a phrase whose initials match Sugiyama’s artist name of HC.
The day before the event Sugiyama tweeted, “I’m starting to thaw them out,” and posted this photo (warning: not for the squeamish). On the day of the event a crowd of about 70 mostly twenty-somethings gathered, five to a table, to listen to a piano recital and panel discussion before the dinner.
Although only five servings of the genitals were available, the other diners were served alternate beef- and crocodile-based dishes. The cooking was done by Sugiyama himself, dressed as a chef, under the supervision of a licensed food preparation specialist.
The five genital eaters comprised a 32-year-old male manga artist (there for “research”), a 30-year-old white-collar couple (who were “curious”), an attractive 22-year-old woman (who wondered how it would feel), and 29-year-old event planner Shigenobu Matsuzawa, who tweeted before the event, “It’s a once in a lifetime chance, so I decided on the spur of the moment to do it.” Matsuzawa posted a detailed blog post on April 14 after the banquet, including about 20 photographs (the source of our photos here). He boasted on Twitter that he was getting twice the traffic he’d gotten when his blog was once profiled on prime-time Japanese television. But on May 19 he suddenly deleted the post and replaced it with a new post explaining that the removal was due to privacy considerations. Sugiyama himself had linked to and seemed to endorse the blog post.

Diners were required to sign a waiver releasing Sugiyama and the event organizers from any liability arising from the consumption of the genitals. Sugiyama stated that before his operation he had been tested to be free of any venereal diseases (although during the panel discussion he admitted that he had gone on a one-month sex binge with anonymous internet partners just to make sure he wouldn’t regret the operation). He stated that he had not yet started receiving female hormone therapy the time of the operation. He also added that the pre-severed penis could attain an erect length of 16.1 cm (about 6.3 inches).
Dương vật  được cắt
Close-up photos of the braised genitals showed a sliced penis shaft with clearly visible corpora cavernosa and urethra, a sliced testicle with the look and texture of sea urchin sushi, and scrotal skin with about 3 mm of pubic hair growth. Rounding out the presentation the chef garnished the genitals with button mushrooms and Italian parsley.

Sugiyama told the tense but giggly crowd during the pre-dinner interview that he would be contributing his genital recipes to the Japanese recipe website Cookpad.com. (Note: A photo from Sugiyama’s Twitter stream of two large, meaty balls together on a plate has been misidentified by some websites as his testicles. They are actually beef steak cubes that Sugiyama used to develop his recipe before the real event.)
Sugiyama had also intended to include his nipples on the menu, but his attempt to burn them off with sodium hydroxide did not result in anything usable.
What was the verdict by the eaters? According to the deleted blog post by Matsuzawa, the hard, rubbery penis root almost bent his fork, and he spit it out after a few chews. The only taste was of the red wine that it had been pre-stewed in. The scrotum was surprisingly even harder and more rubbery than the penis, but tasteless. (Matsuzawa didn’t mention the pubic hair.) The testicles were hard on the outside, soft and glutinous in the middle, with a fishy or gamey taste. One of Matsuzawa’s friends in attendance asked for a piece of the penis and ate it, but after the event became distraught and expressed regret that he had lost his common sense in the heat of the moment.
A spokesman for the Suginami police told CalorieLab that they had received many inquires and complaints from concerned citizens, but that they were unable to pursue the matter because there is no law prohibiting cannibalism in Japan. Nevertheless, the spokesman said, “We’re going to talk to the people at Asagaya Loft A and ask them what is going on and why they hosted such an event.”
Hoa sĩ bệnh hoạn?
Sugiyama is cheerfully answering questions from curious Twitter members about Ham Cybele, his operation, and especially his new corset, which he’s wearing to help maintain an androgynous shape as his female hormone therapy progresses (the hormones are for “health purposes”). He tweets that his surgery cost him 1 million yen (about $12,500). He reports that video of the Ham Cybele event was taken and that it and a written “Ham Cybele Official Report” will be available at a later date.
The original tweet that started this is reproduced below:
[Please Retweet] I am offering my male genitals (full penis, testes, scrotum) as a meal for 100,000 yen [$1,250]. I’m Japanese. The organs were surgically removed at age 22. I was tested to be free of venereal diseases. The organs were of normal function. I was not receiving female hormone treatment. The length at full erection was 16.1 cm [6.3 inches]. First interested buyer will get them, or I will also consider selling to a group. Will prepare and cook as the buyer requests, at his chosen location. If you have questions, please contact me by DM or e-mail.

[We used the male singular pronoun "he" throughout this post. Sugiyama self-identifies as asexual, neither male nor female, and aspires to be so devoid of sexual features that he will be able to publicly wear transparent clothing. Sugiyama appears to fall into the gender nullification class of male-to-eunichs sometimes called "smoothies," those eunuchs who have elected to remove their penises and nipples in addition to their testicles, without replacing the removed organs with surgically created female organs. There are proposals to create a new pronoun for asexuals, which we reckon will happen around the time that asexual restrooms appear in Walmart.]
Update: Tokyo residents can meet Chef Sugiyama in person on Friday May 27 at the Abilletage corset shop and tea salon from 5:00 p.m. to 9:00 p.m. The shop is on the third floor of the AM/PM convenience store building on Meiji Douri street between the Shinjuku Station Southern Plaza exit and Yoyogi Station of the Yamanote Line. Sugiyama will be cooking and serving waffles certified to be free of genital material. In addition, he will be selling books of his illustrations and demonstrating nail art techniques. (Update: Tweet from Abilletage with waffle photo, and blog post with nail art photo.)

No comments: